Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Nikaia (Byzanz), Koimesiskirche, Mosaiken

Συγγραφή : Kanaki Elena (22/6/2005)

Για παραπομπή: Kanaki Elena, "Nikaia (Byzanz), Koimesiskirche, Mosaiken", 2005,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=5525>

Nikaia (Byzanz), Koimesiskirche, Mosaiken (15/2/2006 v.1) Nicaea (Byzantium), Church of the Dormition, Mosaics (15/2/2007 v.1) Νίκαια (Βυζάντιο), Ναός Κοιμήσεως, Ψηφιδωτός Διάκοσμος (3/3/2007 v.1) 
 

ΤΥΠΟΣ ΛΗΜΜΑΤΟΣ

Γενικό Λήμμα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Das Katholikon des Hyakinthos-Klosters war einst mit Mosaiken ausgestattet. Die Koimesiskirche ist heute völlig zerstört. Dank Aufnahmen aus den Anfängen des 20. Jhs. konnten die Mosaike trotzdem bearbeitet werden und beschäftigen die Forschung bis heute, als wichtiges Zeugnis der Kunst der Zeit vor und nach Ikonoklasmus und der Monumentalmalerei des 11. Jahrhunderts. Vor ihrer endgültigen Zerstörung besaß die Kirche Mosaike nur noch in Apsis, Bema, im südlichen Seitenschiff und im Narthex.

Γεωγραφικός εντοπισμός

Nikaia

Χρονολόγηση

Erbaut Anfang des 8. Jhs. – 787 terminus ante quem; Mosaike entstanden im Zeitraum zwischen 8. Jh. und 1067.

 
 
     
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>