αναλυτική αναζήτηση
Πριήνη (Αρχαιότητα), Ψηφιδωτά
Συγγραφή : Μαυρίκα Βιργινία (19/7/2001)
Για παραπομπή: Μαυρίκα Βιργινία, «Πριήνη (Αρχαιότητα), Ψηφιδωτά», 2001,Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. ΑσίαURL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=5931>
ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ
ανδρών, ο 1. δημόσια αίθουσα συνάθροισης ανδρών για συμπόσια.2. μεγάλο δωμάτιο της οικίας απέναντι από τη θύρα εισόδου με θέα προς την αυλή και συχνά με πολυτελή διακόσμηση για την υποδοχή, παραμονή και εστίαση των ανδρών. Το δάπεδό του διακοσμείται με ένα κεντρικό ψηφιδωτό και οι τοίχοι, τους οποίους περιτρέχουν ανάκλιντρα, με τοιχογραφίες. Ανασκαφικά εντοπίζεται και από την ύπαρξη μιας έκκεντρης θύρας εισόδου.
ρόδακας, ο Διακοσμητικό στοιχείο κυκλικού σχήματος με μορφή τυποποιημένου άνθους τριαντάφυλλου, με έναν ή δύο ομόκεντρους κύκλους πετάλων.
1. Βοτσαλωτά ψηφιδωτά
2. Ψηφιδωτά από πολυγωνικές ψηφίδες
Δελτίο λήμματος
>>>
Πηγές
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΙΑ
Παραθέματα
Χρονολόγιο
Βοηθ. Κατάλογοι
copyright © 2008, ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Το έργο Μεγάλη Δικτυακή «Εγκυκλοπαίδεια Ελληνικού Πολιτισμού» - Μέρος Α΄ συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Γ΄ ΚΠΣ. Το έργο ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ συγχρηματοδοτήθηκε σε ποσοστό 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κοινωνία της Πληροφορίας" του Γ΄ ΚΠΣ.