Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Ιατρική και Ιατρικές Σχολές στη Μ. Ασία (Αρχαιότητα)

Συγγραφή : Καλογεροπούλου Γεωργία (6/5/2002)

Για παραπομπή: Καλογεροπούλου Γεωργία, «Ιατρική και Ιατρικές Σχολές στη Μ. Ασία (Αρχαιότητα)», 2002,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=4541>

Ιατρική και Ιατρικές Σχολές στη Μ. Ασία (Αρχαιότητα) (6/2/2008 v.1) Medicine and medical schools in antiquity (8/4/2008 v.1) 
 

ΤΥΠΟΣ ΛΗΜΜΑΤΟΣ

Γενικό Λήμμα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η προσφορά των ιατρών που κατάγονταν από τη Μικρά Ασία είναι ανυπολόγιστη. Οι διασημότεροι ιατροί της Αρχαιότητας –με εξαίρεση τον Ιπποκράτη– είχαν γεννηθεί και σπουδάσει σε κάποια μικρασιατική πόλη, διαμορφώνοντας στη συνέχεια τη σκέψη και τη μεθοδολογία της ιατρικής επιστήμης. Με τις έρευνες, την εμπειρία, τα αναρίθμητα συγγράμματα και κυρίως την πίστη τους στην επιστημονική προσέγγιση των προβλημάτων του οργανισμού έθεσαν τις βάσεις της ορθολογικής αντιμετώπισης των ασθενειών.

Γεωγραφικός εντοπισμός

Μικρά Ασία

Χρονολόγηση

Αρχαιότητα

 
 
     
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>