Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

Cistophoric Coinage

Συγγραφή : Panagopoulou Katerina (10/4/2003)
Μετάφραση : Velentzas Georgios

Για παραπομπή: Panagopoulou Katerina, "Cistophoric Coinage",
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Μ. Ασία
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=8905>

Κιστοφορικά Νομίσματα (13/3/2008 v.1) Cistophoric Coinage (19/1/2009 v.1) 

Χρονολόγιο

 

188 BC: Cistophoric coins are widely used.

133 BC: Cistophoric coins continue to circulate after the Kingdom of Pergamon is bequeathed to Rome by Attalus III.

129 BC: Cistophoric coins are still used after the establishment of the Roman province of Asia in 106‑48 BC (in Pompey’s years): The names of the proconsuls are added from Pompey’s years onwards.

82‑30 BC (Marc Antony’s years): Portraits appear on Cistophoric coins. Marc Antony (New Dionysus) replaces the cista mystica of the obverse with his portrait and the quiver of the reverse with Octavia’s portrait.

27 BC-14 AD (Augustus' years): The cista mystica and the references to Dionysus are no longer used in Cistophoric coins. The iconographic repertoire is enriched.

 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>