Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
z
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αναζήτηση με το γράμμα ΑΑναζήτηση με το γράμμα ΒΑναζήτηση με το γράμμα ΓΑναζήτηση με το γράμμα ΔΑναζήτηση με το γράμμα ΕΑναζήτηση με το γράμμα ΖΑναζήτηση με το γράμμα ΗΑναζήτηση με το γράμμα ΘΑναζήτηση με το γράμμα ΙΑναζήτηση με το γράμμα ΚΑναζήτηση με το γράμμα ΛΑναζήτηση με το γράμμα ΜΑναζήτηση με το γράμμα ΝΑναζήτηση με το γράμμα ΞΑναζήτηση με το γράμμα ΟΑναζήτηση με το γράμμα ΠΑναζήτηση με το γράμμα ΡΑναζήτηση με το γράμμα ΣΑναζήτηση με το γράμμα ΤΑναζήτηση με το γράμμα ΥΑναζήτηση με το γράμμα ΦΑναζήτηση με το γράμμα ΧΑναζήτηση με το γράμμα ΨΑναζήτηση με το γράμμα Ω

La société constantinopolitaine à l’époque médio-byzantine

Συγγραφή : Cheynet Jean-Claude (18/9/2008)

Για παραπομπή: Cheynet Jean-Claude, "La société constantinopolitaine à l’époque médio-byzantine", 2008,
Εγκυκλοπαίδεια Μείζονος Ελληνισμού, Κωνσταντινούπολη
URL: <http://www.ehw.gr/l.aspx?id=10838>

La société constantinopolitaine à l’époque médio-byzantine (13/1/2012 v.1) Society in the Middle Byzantine Constantinople (12/1/2012 v.1) Κοινωνία της μεσοβυζαντινής Κωνσταντινούπολης (13/1/2012 v.1) 
 

ΤΥΠΟΣ ΛΗΜΜΑΤΟΣ

Γενικό Λήμμα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Après la dernière peste de 747, Constantinople se repeuple progressivement pour redevenir une mégalopole active aux Xe-XIIe siècles. Elle concentre la haute administration d’un Empire toujours plus centralisé. Elle abrite de nombreux artisans et marchands qui servent l’empereur, sa famille et la cour ainsi que l’immense population de la capitale. Elle attire de nombreux étrangers, marchands, pèlerins, soldats, d’abord principalement venus du Caucase puis ensuite de l’Occident latin. Sa richesse excite les convoitises et provoquera sa prise par les Latins en 1204.

Γεωγραφικός εντοπισμός

Constantinople

Χρονολόγηση

VIIIe-XIIIe siècles.

 
 
     
 
 
 
 
 

Δελτίο λήμματος

 
press image to open photo library
 

>>>